Η θεατρική ομάδα του σχολείου "Τα παιδία παίζει"

01-08-2017

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, «Τα παιδία παίζει», δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2008 – 2009 από τις καθηγήτριες Στέλλα Κόλλια και Αφροδίτη Σιάσιου και συνεχίζει μέχρι σήμερα έχοντας στο ενεργητικό της έξι παραστάσεις και μια συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης του 2017.

Στόχος αυτής της ομάδας είναι όχι μόνο η καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών αλλά και η συνειδητοποίηση της αξίας της συλλογικής δημιουργίας. Με μοναδικά εφόδια το μεράκι και τη φαντασία επιχειρεί να κάνει κοινωνούς της Τέχνης μαθητές, γονείς και φίλους σε μια προσπάθεια ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.

Πεποίθηση μας πλέον είναι ότι η  πιο δημιουργική στιγμή της ενασχόλησης μας με το θέατρο, είναι αυτή της προετοιμασίας. Η επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία των προβών σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών της ομάδας.

                                                                       

                                                          Η πρώτη παράσταση

Όρνιθες, Αριστοφάνη, Τρίτη 12 Μαϊου 2009, Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

   Οι Όρνιθες ακόμα και αν δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, η «καλύτερη» κωμωδία του Αριστοφάνη, σίγουρα είναι η πλουσιότερη, η πιο θεαματική, εμπνευσμένο έργο, δουλεμένο με προσοχή και με άνεση.

   Οι Όρνιθες παρουσιάστηκαν το 414π.Χ., όσο ακόμα η άτυχη εκστρατεία των Αθηναίων στη Σικελία βρισκόταν σε εξέλιξη. Ο ποιητής στιγματίζει τη διαφθορά της πολιτικής ζωής, τα φαινόμενα της δημαγωγίας, της πολεμοκαπηλίας, του τυχοδιωκτισμού, της ιδιώτευσης και του ατομισμού, των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ…

   Η θεατρική μας ομάδα, με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο και  στηριζόμενη στη διαχρονικότητα του έργου, επιχειρεί αιχμές στη σύγχρονη πραγματικότητα. Με όπλο το γέλιο και τη σάτιρα καταδικάζουμε, αρνούμαστε, ονειρευόμαστε, οικοδομούμε το καινούριο.

Η θεατρική ομάδα

                                                                Τα πρόσωπα του έργου

  • Πισθέταιρος: Κουρτζή Αγγελική
  • Ευελπίδης: Μαρινάκης Δημήτρης
  • Άνθρωπος πουλί: Φόνσος Σωτήρης
  • Τηρέας: Δημοπούλου Κατερίνα
  • Αηδόνα: Μανουσάκη Κωνσταντίνα
  • Πουλιά: Κουγιουμπουναρλή Μαρία, Μαρκάκη Ελένη, Παναγιώτου Αργυρώ, Πετρίδη Βέρα, Τηλιακού Μαριάνα
  • Ιερομάντης: Παναγιώτου Αργυρώ
  • Επόπτρια: Μαρκάκη Ελένη
  • Αρχιτέκτων: Τηλιακού Μαριάννα
  • Αοιδός: Μανουσάκη Κωνσταντίνα
  • Λαμόγια: Μαρκάκη Ελένη, Πετρίδη Βέρα, Τηλιακού Μαριάνα
  • Προμηθέας: Φόνσος Σωτήρης
  • Ποσειδώνας: Δημοπούλου Κατερίνα
  • Τρίβελος: Μανουσάκη Κωνσταντίνα
  • Βασιλεία: Σαρατσιώτης Γιώργος
  • Διασκευή κειμένου: Κόλλια Στέλλα
  • Διδασκαλία - Επιμέλεια: Καλύβα Κούλα, Κόλλια Στέλλα, Σιάσιου Αφροδίτη

Όρνιθες

 

Συνεχίζουμε με Αριστοφάνη και την επόμενη σχολική χρονιά

Νεφέλες, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Γυμνασίου Καλυβίων

Στο πρόγραμμα της παράστασης η σκηνοθετική ομάδα σημειώνει τα εξής:

Ο Αριστοφάνης, οι Νεφέλες και η σύγχρονη ματιά

     Οι Νεφέλες του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα Διονύσια του 423 π.Χ. και απέσπασαν το τρίτο βραβείο. Ο Αριστοφάνης που πίστευε ότι οι Νεφέλες είναι το καλύτερο έργο του, αναγκάστηκε να το διορθώσει ριζικά και να το ξαναπαρουσιάσει στο κοινό, ύστερα από τις αντιδράσεις που δέχτηκε.

     Ο μεγάλος κωμωδιογράφος καυτηριάζει τα φροντιστήρια των σοφιστών στην Αθήνα και την προοδευτική παιδεία που παρείχε εκείνη την εποχή ο Σωκράτης. Το έργο, όπως εξάλλου και όλα τα μεγάλα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας αποδεικνύεται διαχρονικό. Μπορεί τα όσα διακωμωδεί σχετικά με τον Σωκράτη ο Αριστοφάνης, να οφείλονται στην αντιπαλότητα που είχε με τον φιλόσοφο ο ολιγαρχικός ποιητής, είναι όμως επίσης γνωστό ότι η Αθηναϊκή Δημοκρατία και οι θεσμοί στην εποχή του διέρχονταν κρίση. Μήπως μας θυμίζει κάτι αυτό;

     Η θεατρική παράσταση που θα παρακολουθήσετε στηρίζεται ασφαλώς στο έργο του Αριστοφάνη. Η θεατρική μας, όμως, ομάδα επιχειρεί με αυτοσχεδιασμούς, υπερβάσεις, διάλυση των χρονολογικών περιορισμών, ίσως και λογικά άλματα, να παρουσιάσει και να καυτηριάσει τη σύγχρονη πραγματικότητα και φαινόμενα όπως η εμπορευματοποίηση της γνώσης, η χρηματιστηριοποίηση της ζωής, η ηθική και πολιτική διαφθορά, η διάρρηξη των οικογενειακών σχέσεων, η σύγκρουση του παλιού με το καινούριο και παράλληλα να προβληματίσει. Πάνω απ’ όλα όμως  στόχος είναι να δώσει γέλιο που σήμερα το χρειαζόμαστε όσο ποτέ…

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

   Ο Στρεψιάδης, ένας Αθηναίος γαιοκτήμονας με ελαφριά συνείδηση, υπό το βάρος αβάσταχτων χρεών σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους, αποφασίζει να φοιτήσει στην ιδιωτική Φιλοσοφική σχολή του Σωκράτη, προκειμένου να σπουδάσει τον Άδικο λόγο, ο οποίος, όπως πιστεύει θα τον κάνει ικανό να αντιμετωπίσει τους δανειστές του στο δικαστήριο. Όμως αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως και οι Νεφέλες, θεότητες στις οποίες πιστεύει ο δάσκαλός του ο Σωκράτης, του υποδεικνύουν να φέρει για σπουδές στη σχολή το γιο του τον Φειδιππίδη, έναν κακομαθημένο νέο που σπαταλά τη ζωή του ανάμεσα σε αρματοδρομίες και λεμβοδρομίες. Πράγματι ο Φειδιππίδης παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις δέχεται να φοιτήσει στη σχολή, εντυπωσιασμένος από τις προοπτικές που θα του άνοιγε η γνώση του άδικου λόγου. Τελικά ο Φειδιππίδης αποφοιτά και ο Στρεψιάδης τον υποδέχεται ενθουσιασμένος και σίγουρος πια για το μέλλον. Η ζωή όμως εκδικείται όσους την στρεβλώνουν και σύντομα ο Στρεψιάδης θα γευτεί τους καρπούς που ο ίδιος καλλιέργησε… Η συνέχεια επί της σκηνής.  

Συντελεστές της παράστασης

  Στρεψιάδης: Μαρινάκης Δημήτρης

                          Φειδιππίδης: Μαρκάκη Ελένη

Φοιτητής και Πυρίλαος: Παναγιώτου Αργυρώ

                               Σωκράτης: Φόνσος Σωτήρης

   Νεφέλη: Τηλιακού Μαριάννα

               Δίκαιος λόγος: Σκουτέλα Χρυσοβαλάντου

Άδικος λόγος: Σκουτέλα Αναστασία

           Αμυνίας: Μαρία Κουγιουμπουναρλή

                    Πασίας: Ντέιλη Κατερίνα

Διασκευή κειμένου: Κόλλια Στέλλα

             Θεατρική διδασκαλία: Σιάσιου Αφροδίτη, Κόλλια Στέλλα

Μουσική: Κόλλιας Μιχάλης

Νεφέλες

 

 

«Ο Καραγκιόζης βόδιγκαρντ»

Την  επόμενη σχολική χρονιά η θεατρική ομάδα επιλέγει τον Καραγκιόζη για να εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της. Το κείμενο της παράστασης «Ο Καραγκιόζης βόδιγκαρντ» είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της θεατρικής ομάδας, που προετοιμάστηκε με  πολύ κέφι και ενθουσιασμό και ανοίγει τα πανιά της για το Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 στις 7 το απόγευμα.

Στο πρόγραμμα της παράστασης διαβάζουμε:

Ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος ήρωας του λαϊκού θεάτρου σκιών, είναι ο τέλειος τύπος του ανθρώπου του λαού. Ευφυολόγος, τραγουδιστής, καλόκαρδος, ετοιμόλογος, ερωτιάρης. Καραγκιόζης στα τουρκικά σημαίνει «μαυρομάτης» και τα τεράστια εκφραστικά μάτια του είναι και το μοναδικό όμορφο χαρακτηριστικό του. Κακομούτσουνος, καμπούρης, κοντός, βρόμικος, με τεράστια άκοπα νύχια, μοιάζει με ένα έκτρωμα της φύσης. Η καθημερινότητα του δεν είναι καλύτερη από την εμφάνιση του. Φτωχός, μονίμως πεινασμένος, ζει σε μια παράγκα που μπάζει οπό παντού. Ο Καραγκιόζης αποτελεί το πρότυπο του αντιήρωα, του περιθωριακού, αλλά και του ελεύθερου, περίεργου, ανήσυχου πνεύματος, που δεν συμβιβάζεται με καμία εξουσία και με κανέναν κοινωνικό ρόλο.

   Μέσα στην αίσθηση του αδιεξόδου που παρατηρείται σήμερα, θεωρήσαμε ότι ο Καραγκιόζης είναι αυτός που μπορεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο να εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του λαού. Το κείμενο που κρατάτε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της θεατρικής μας ομάδας, που με  πολύ κέφι και ενθουσιασμό ετοιμάσαμε.

Συγγραφική ομάδα

Αντώνης Γκίκας, Κλαούντια Γιατσάι, Φλούτουρα Γιατσάι, Πέπη Δεσποτίδη, Ηώ Καλούδη, Αργυρώ Παναγιώτου, Ντρίτα Μπατζέλα, Γιώργος Σαρατσιώτης, Βάλια Τζιτζικάκη, Κωνσταντίνα Τάτση, Γιώργος Φραγκιαδουλάκης, Στέλλα Κόλλια, Αφροδίτη Σιάσιου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καραγκιόζης:               Γιώργος Φραγκιαδουλάκης

Χατζηαβάτης:               Αντώνης Γκίκας

Πασάς:                          Γιάννης Πονηρός

Αγλαϊα:                        Βάλια Τζιτζικάκη

Ντάνα:                          Ηώ Καλούδη

Νικόλ:                          Κλαούντια Γιατσάι

Τερέζ:                            Κωνσταντίνα Τάτση

Σταύρακας:                  Γιώργος Σαρατσιώτης

Μπαρμπα -Γιώργος:    Κωνσταντίνος Κωσταρέλλος

Νιόνιος:                         Φλούτουρα Γιατσάι

Μορφονιός:                   Αντώνης Γκίκας

Εβραίος:                       Έλλη Πρεμέτη

Φροσάκι:                       Αργυρώ Παναγιώτου

Αντζιολίνα:                   Φλούτουρα Γιατσάι

Θεια-Παύλαινα:           Έλλη Πρεμέτη

Κυρία Παταπία:           Αγγελική Πουπάλου

Κυρία Ερασμία:            Ντρίτα Μπατζέλα

Κολητήρης:                   Κωστής Μεθενίτης

Κοπρίτης:                     Γιώργος Σαρατσιώτης

Πιρικόγκος:                  Κωνσταντίνα Τάτση

Σκηνικά

Στέλλα Κόλλια, Τάσος Μεθενίτης

Υποστήριξη

Χάρης Σγαντζής, Εύη Παπαϊωάννου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Επιμέλεια

Στέλλα Κόλλια, Αφροδίτη Σιάσιου

 

 

Καραγκιόζης Βοδιγκαρντ

                                         «Καραγκιόζης Walker»

Μετά από δύο χρόνια ανάπαυλας και ανασυγκρότησης των δυνάμεων της η θεατρική ομάδα «Τα παιδία παίζει» επανέρχεται δριμύτερη. Για μια ακόμη φορά επιλέγει τον Καραγκιόζη! Γιατί μπορεί να «ισχυρίζονται κάποιοι πως ο Καραγκιόζης πέθανε, διότι πέθανε το ιστορικό πλαίσιο που τον γέννησε… αλλά μόνο όταν πεθάνει η φτώχεια, η αδικία, η εκμετάλλευση, τα θέματα της ζωής και του θανάτου, θα πεθάνει και ο φιλόσοφος Καραγκιόζης.»

Ο «Καραγκιόζης Walker» παίζεται για πρώτη φορά την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Η απήχηση της παράστασης είναι τέτοια που θα ξαναπαιχτεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην παιδική χαρά επί της Παναγή Μιχάλη. Η θεατρική ομάδα αποδέχεται την πρόσκληση του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέος Όλυμπος Λαγονησίου» και παίζει την παράσταση για τους κατοίκους της περιοχής. Στις 18 Οκτωβρίου 2014 η παράσταση ξαναπαίζεται στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Αυτή τη φορά η ομάδα συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό και καλεί τους θεατές να προσφέρουν ένα τετράδιο ή ένα μολύβι για τα παιδιά της Γάζας.

Από το πρόγραμμα της παράστασης:

Τι δουλειά έχει ο Γόρδιος δεσμός με την Ελληνική Επανάσταση, η στάση του Νίκα με τη Μικρασιατική Καταστροφή; Τι δουλειά έχει το κάστρο της Τροίας και το «Μέγα Παλάτιον» με μια στάνη, μια παράγκα και ένα Χάνι; Τι σόι παρέα μπορούν να κάνουν ο Αχιλλέας με έναν μάγκα του Περαία, ο Ιουστινιανός με έναν μουρλοζακυνθινό, ο Μ. Αλέξανδρος με έναν λεβεντόβλαχο, η Θεοδώρα με μια μάνα τριών παιδιών – και τι παιδιών – που δεν προλαβαίνει να τα ταΐζει, να τα πλένει και να τα μπαλώνει; Τρικυμία εν κρανίω του συγγραφέα!!! Μια σούπα ιστορικών εποχών και προσωπικοτήτων. Μια σούπα όμως, που τη δένει το αλάτι του Καραγκιόζη. Αυτός δίνει  γεύση, αναδεικνύει τη νοστιμιά κάθε ιστορικής εποχής. Χωρίς τη δράση του Καραγκιόζη, όπου Καραγκιόζης βλέπε ΛΑΟΣ, το αλάτι της γης, η ιστορική σούπα είναι άνοστη. Γι’  αυτό και τα παιδιά δε τρώνε αυτή τη σούπα στο σχολείο, γιατί της λείπει το αλάτι. Τα υλικά που τους βάζουμε στη σούπα είναι όλα ΑΑΑ! Σπουδαίες προσωπικότητες, δυσθεώρητοι ηγέτες, επικές μάχες, ρηξικέλευθες ανακαλύψεις, σαρωτικές καταστροφές, αλλά πουθενά ή σχεδόν πουθενά το αλάτι: ο Λαός.. Και τα παιδιά ξέρετε δεν πάσχουν από υψηλή πίεση. Το χρειάζονται το αλάτι, όπως επίσης, δεν πάσχουν και από ζάχαρο. Οπότε χρειάζονται και τη ζάχαρη. Τη ζάχαρη της γλυκιάς αισιοδοξίας και ελπίδας, ότι αυτός ο κόσμος χρειάζεται να αλλάξει και μπορεί να αλλάξει. Από ποιον; Από έναν μουρλοζακυνθινό, ένα μάγκα του Περαία, έναν μαμόθρεφτο νάρκισσο, έναν λεβεντοβλάχο, έναν καραφλό καμπούρη, μια μάνα και τρεις γιους… Μαθαίνουμε τα παιδιά να θαυμάζουν και να μισούν προσωπικότητες, δε βλέπουν όμως το ρόλο του παππού και του προπάππου, της γιαγιάς και της προγιαγιάς στην ιστορία και κατ’ επέκταση και του εαυτού τους ως ιστορικού υποκειμένου. Έρχεται λοιπόν τώρα ο Καραγκιόζης, όχι για να διδάξει ότι η ιστορία δεν είναι απλά ένα ανωφελές διήγημα, αλλά ….ε! τα υπόλοιπα καταλάβετέ τα απ’ την παράσταση. Καλή σας ώρα!!!

Συντελεστές της παράστασης

Καραγκιόζης: Γιώργος Σαρατσιώτης

Αγλαϊα: Μαρία Γιαμπάνη

Κοπρίτης: Κάρλος Κάβεντερ, Κολλητήρης: Αλέξανδρος Διακουμάκος, Πιρικόγκος: Αλέξης Σουμπάλας

Ο Καραγκιόζης στον Τρωικό Πόλεμο 

Αγαμέμνονας: Νώντας Ζήσης και Μιχάλης Πατσανάς, Αχιλλέας: Δημήτρης Γαρεφαλάκης και Χάρης Σγαντζής, Ελένη: Κατερίνα Αλεξανδροπούλου

Ο Καραγκιόζης Σοφιστής

Ίππαρχος: Αφροδίτη Σιάσιου, Ιπποκράτης: Στέλλα Κόλλια

Ο Καραγκιόζης και ο Γόρδιος δεσμός

 Μέγας Αλέξανδρος: Νάσος Κανελλόπουλος

Η στάση του Νίκα

Θεοδώρα: Βάλια Τζιτζικάκη και Κρυσταλένια Ηλιοπούλου, Ιουστινιανός: Φώτης Μαστιχιάδης και Γιάννης Χάλαρης

Ο Καραγκιόζης και ο Σταυροφόρος

Σταυροφόρος: Κωστής Μεθενίτης

Η ελληνική επανάσταση

Μπαρμπα – Γιώργος : Αντώνης Γκίκας, Ευδοκία: Μιχαέλα Μανουσάκη, Διαμάντω: Βάσια Δαφνιά και Μαργαρίτα Γκίκα, Χαριτίνη: Μαρία Μπάλλα

Πολιτικά πάθη

Νιόνιος: Άδωνις Τσεριώτης, Σταύρακας: Αποστόλης Κουγιουμπουναρλής

Ο Καραγκιόζης στην Αντίσταση

Μορφονιός: Μιχάλης Φραγκιαδουλάκης, Εβραίος: Στέλιος Παντελής, Μπαρμπα – Γιώργος: Αντώνης Γκίκας

 

Ακούγονται τα τραγούδια:                                                                                                     

Γεια χαρά καλή, Στ. Κουγιουμτζής, Κ. Βάρναλης                                                         

Εχθρός λαός, Μ. Θεοδωράκης, Ι. Καμπανέλης                                                                      

Η Σμύρνη μάνα καίγεται, Απ. Καλδάρας, Πυθαγόρας                                             

Μπόστον – Ν. Υόρκη – Σακραμέντο, Σπ. Στάμου

 

Πιάνο: Μαργαρίτα Γκίκα, Μπουζούκι: Άγγελος Φλάμος,

Τραγούδι: Μαρία Γιαμπάνη

Κείμενο: Στέλλα Κόλλια

Σκίτσα: Αναστασία Μαζαράκη, Κωστής Μεθενίτης, Κων/νος Παγωνίδης

Υποστήριξη: Ειρήνη Λαδέα, Άννα Πολίτου, Θωμάς Ραψανιώτης, Χάρης Σγαντζής

Επιμέλεια:  Στέλλα Κόλλια, Αφροδίτη Σιάσιου

 

Όρνιθες, Αριστοφάνη, Αμφιθέατρο Δήμου Σαρωνικού, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Έξι χρόνια μετά τη σύστασή της η θεατρική ομάδα με άλλη σύνθεση αυτή τη φορά επιχειρεί εκ νέου να προσεγγίσει τον Αριστοφάνη. Και αυτά τα «παιδία» θα επιχειρήσουν να πετάξουν, να δημιουργήσουν ένα νέο κόσμο…

Και τραγουδούν:

Ανάγκη δεν έχουμε από τη θεά τύχη,

το μέλλον μας χτίζουμε με μόχθο και πίστη,

πλαστούς παραδείσους δεν ψάχνουμε εμείς,

και ξύπνιοι θα μένουμε, παιδιά της οργής.

 

Συντελεστές της παράστασης

Πεισθέτερος: Γαβριήλ Κοκκίνης

Ευελπίδης: Αντώνης Λουκάκης

Τηρέας: Στέλιος Παντελής

Αηδόνα: Κρυσταλένια Ηλιοπούλου

‘Ανθρωπος Πουλί: Άγγελος Ηλιόπουλος

Κουκουβάγια: Μαργαρίτα Κουκούλη

Παγώνι: Έλενα Εμμανουήλ

Κύκνος: Κυριακή Κωσταρέλου

Καναρίνι: Ευαγγελία Παντελίδου

Μπούφος: Στέλλα Κόλλια

Αηδονάκι: Βάια Κωσταρέλου

Παπαγάλος: Μαργαρίτα Σπονδυλίδη

Πουλάκια: Αγγέλικα Εμμανουήλ, Αγγελική Σπηλιωπούλου, Δανάη Φελέκη

Αοιδός: Έλενα Εμμανουήλ

Ιερομάντης: Αντώνης Γκίκας

Αρχιτέκτων: Βαγγέλης Κοκκίνης

Επόπτης: Μαργαρίτα Κουκούλη

Πουλί FIR: Αλέξης Παυλίδης

Κομπιναδόροι: Χάρης Σγαντζής, Αφροδίτη Σιάσιου

Προμηθέας: Κωστής Μεθενίτης

Ηρακλής: Γιώργος Σαρατσιώτης

Ποσειδώνας: Αντώνης Γκίκας

Τρίβελος: Αλέξης Παυλίδης

Βασιλεία: Δανάη Φελέκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Στέλλα Κόλλια

Διασκευή Κειμένου: Στέλλα Κόλλια

Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Η χώρα των πουλιών

Επιμέλεια Παράστασης: Αφροδίτη Σιάσιου, Στέλλα Κόλλια

 

Αμοίρου Ομήρου Οδύσεια

Για τον Οδυσσέα και τον Όμηρο δε νομίζω ότι χρειάζεται να πει κανείς οτιδήποτε. Γνωστοί τοις πάσι και οι δύο. Για την «Οδύσσεια» όμως τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: την «Οδύσσεια ενός ξενιτεμένου», την «Οδύσσεια του διαστήματος», την «Οδύσσεια του ασφαλιστικού», κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π. Αναρωτιέστε τι θα δείτε από όλα αυτά; Τίποτα!!! Το καινούριο, το πρωτότυπο, το μοναδικό είναι ότι ο άμοιρος ο Όμηρος έπεσε στα χέρια της Στέλλας και με τη γνωστή δημιουργικότητά της και το ρηξικέλευθο πνεύμα της έκανε τον Οδυσσέα από πολυμήχανο … πολυμηχάνημα, την Πηνελόπη γαλλοτραφή, τον Τηλέμαχο βουτυρομπεμπέ!!! Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

Αυτά διάβαζαν στο πρόγραμμα της παράστασης όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού για να παρακολουθήσουν την Οδύσεια του Αμοίρου Ομήρου!!!

 

Συντελεστές της παράστασης

Μούσα: Παρασκευή Τσαβαρή

Όμηρος: Κωστής Μεθενίτης

Διόνυσος: Αλέξης Παυλίδης

Απόλλωνας: Αλέξανδρος Τσεπέλε

Αθηνά: Έλενα Εμανουήλ

Αφροδίτη: Αριάδνη Μαθιουδάκη

Ερμής: Μπάμπης Μητριτσάκης

Δίας: Μιχάλης Μαρινάκης

Τηλέμαχος: Γαβριήλ Κοκκίνης

Μνηστήρες: Βίκτωρ Τέκος, Βαγγέλης Κοκκίνης, Αλέξανδρος Τσεπέλε, Αλέξης Παυλίδης

Πηνελόπη: Αγγελίνα Σκαρέντζου

Καλυψώ: Βασιλική Δαμάσκου

Οδυσσέας: Στέλιος Παντελής

Αρήτη: Άρτεμις Σπανουδάκη

Ναυσικά: Μυρτώ Μαντοπούλου

Δούλες: Μαργαρίτα Κουτρούμπα, Εύη Κουρουνάκου, Αριάδνη Μαθιουδάκη

Αλκίνοος: Βίκτωρ Τέκος

Νέος: Αλέξης Παυλίδης

Εύμαιος: Αντώνης Λουκάκης

Ευρύκλεια: Χριστίνα Παντελή

Υπηρέτρια: Διονυσία Παπανδρέου

Αφηγητής: Χάρης Σγαντζής

Κείμενο: Στέλλα Κόλλια

Επιμέλεια: Στέλλα Κόλλια, Αφροδίτη Σιάσιου